Διακομματική ομάδα κοινωνικής οικονομίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Εκδήλωση με θέμα «Σύσταση προς το συμβούλιο της ευρωπαϊκής ένωσης σχετικά με την ανάπτυξη συνθηκών πλαισίου για την κοινωνική οικονομία»

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, στο Kaleidoscoop μια σύσκεψη της Διακομματικής Ομάδας για την Κοινωνική Οικονομία, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε έναν τρίτο χώρο στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας. Ο ίδιος ο χώρος είναι συμβολικός καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Ε.Ε., στα σύνορα 2 ισχυρών χωρών που κάποτε βρίσκονταν σε πόλεμο. Το Καλειδοσκόπιο βρίσκεται στη “Rue de la Coopérative” και ως τρίτος χώρος στόχος του είναι να αποτελέσει τόπο συνάντησης και γόνιμης αλληλεπίδρασης, για ανθρώπους και επιχειρήσεις. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ένα χώρο, εγκαταστάσεις και πάνω από όλα ευχάριστη ατμόσφαιρα..

Επιπλέον, η Ευρωμητρόπολη του Στρασβούργου είναι ισχυρός υποστηρικτής της Κοινωνικής Οικονομίας (ΚΟ) και καινοτόμος στον τομέα της προώθησης ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ του κράτους και της κοινωνικής οικονομίας, προς όφελος του πληθυσμού και της κοινωνικής συνοχής.

Υπάρχει καλύτερο μέρος για να οργανωθεί μια διακομματική ομάδα και να συζητηθεί η Σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με την ανάπτυξη συνθηκών πλαισίου για την κοινωνική οικονομία, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση;

Οι συζητήσεις οργανώθηκαν σε δύο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο ανέλυε τη Σύσταση από τη σκοπιά των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των εκπροσώπων της ΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το δεύτερο επικεντρωνόταν στις απόψεις των ίδιων των εθνικών, τοπικών και κοινωνικών φορέων. Μετά τη συζήτηση ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, για να καταδειχθεί η προστιθέμενη αξία της οργάνωσης της ΚΟ και πώς μπορεί να φέρει λύσεις σε κοινωνικές και πράσινες προκλήσεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα δια ζώσης και διαδικτυακά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρουσία των ακόλουθων ευρωβουλευτών: Patrizia Toia, Claude Gruffat (ομιλητές), Katrin Langensiepen και Monica Semedo. Είμαστε ευγνώμονες για τη συμμετοχή κι άλλων βουλευτών του ΕΚ διαδικτυακά.

Στο συνημμένο έγγραφο είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των αξιότιμων μελών του πάνελ.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Δράσεις, Νέα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *