Γενική Συνέλευση 07-03-2023

Στις 07 Μαρτίου 2023, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.ΑΛ.Ο.) και μέλος της Social Economy Europe*, εντάσσει μετά από αίτηση των Ενώσεων, εισήγηση του ΔΣ και ομόφωνη απόφαση της ΓΣ τις Ενώσεις του αρ. 9 του Ν.4430/2016:

  • Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Αττικής «ΔΥΝΑΜΙΚΗ»
  • Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Ηπείρου «Κοινό ΚΑΛΟ»
  • Ένωση Φορέων ΚΑΛΟ Κρήτης «CretanS.C.ENT.»

Με την ένταξη αυτή άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για το οικοσύστημα της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Μέσω της ΠΑΣΕ ΚΑΛΟ εκπροσωπείται θεσμικά πλέον το 70% των Ενώσεων. Εντός του 2023 θα ενταχθούν νέες και υπό σύσταση Ενώσεις. Η ενωτική πολιτική και η ξεκάθαρη στοχοθέτηση, μας δίνουν δύναμη και ταυτόχρονα μας επιφορτίζουν με ευθύνη ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το πανευρωπαϊκό δεδομένο και αυτονόητο: την στήριξη και ενίσχυση του οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ως Τριτοβάθμια Συνομοσπονδία, θεσμικός και κοινωνικός εταίρος του Τρίτου Τομέα της οικονομίας και ενεργοί ως ΟΚοιΠ, αποτελούμε την φωνή προς το κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον εθνικό κόμβο για την ενίσχυση και προώθηση του επιχειρηματικού μοντέλου της Κοινωνικής Οικονομίας. Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας και κατευθύνουμε τους πόρους και τις ενέργειές μας για την μετάδοση και εφαρμογή των διεθνών καλών πρακτικών δίκαιης, πράσινης, ψηφιακής, κοινωνικής και επιχειρηματικής καινοτομίας του Τρίτου Τομέα προς το εσωτερικό της χώρας μας και στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικών.


Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Νέα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *